Amerikaanse ‘hoop’

Er was iets mis met mijn feestjurk. Of beter gezegd: íets zei me hoe ik er eigenlijk uit zag in dat strakke little-black-dress-geval. Als een overjarige draagmoeder in de vierde maand. Tot zover de aanleiding.

Wanneer ik besluit een probleem serieus te gaan aanpakken, begint dat meestal met een goed gesprek. In dit geval werd daarvoor een slanke vriendin uitgekozen. Een goede keus, zo bleek. Zij kwam niet met de oplossing waar ik bang voor was. Integendeel. Het opvolgen van haar advies betekende zelfs, dat ik meer nootjes en wijn naar binnen zou mogen werken dan ik aan kon. Ik hoefde alleen maar een hoelahoep te kopen en daarmee aan de gang te gaan. Ze hoelahoepte zelf ook al een tijdje. En getuige haar middenstuk niet zonder resultaat. Bij haar was alles in shape.

Na een paar dagen al peuterde ik dus een pakket open, waaruit een blauw-roze hoop -helemaal uit Amerika- tevoorschijn kwam. De dvd met gebruiksaanwijzing smeet ik meteen in een hoek. Dankzij de gymlessen op de meisjesschool, waar de dunne houten hoepeltjes om de haverklap van de ophangbeugels werden gehaald, wist ik nog precies waar mijn heupen zaten. Ik zette een stimulerende Bolero-sound op en maakte er, met de handen in de lucht, meteen werk van.

De reacties van de gezinsleden ontwikkelden zich in een razend tempo van: ‘Nee hè, mam’ naar: ‘Mag ik ook eens?’ Alleen zoonlief bleef stil. Hij dronk nog een bodempje pinda’s uit de zak, waarna hij zich schielijk terugtrok met een boek.

Deze column is gepubliceerd in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad op 2 januari 2015

10 gedachten over “Amerikaanse ‘hoop’”

  1. Mer Ank, dat kinste neet make. Ziets te mich die luuj hie get veur te sjpegele, wo geine get van kènt, want dao seen ze allemaol väölste sjtief veur. Ich zeen ‘t al veur mich, sjteiste dao in de kamer gèt wie eine brağğelaer sjtóm sjtrapatse oet te haole en de krister allein mèr eine versjlete röğğesjtrank van.
    Ich zag lets nog tegen mien vrouw: ‘Dat Ank haet zo ein sjoon ronde vörm op de heupe.’ En noe geiste dat weg hoelahoepe. Dat kinste neet make!

  2. Uit onderzoek blijkt: mensen met buikvet hebben een grotere kans op hart- en vaatziekten en kanker dan leeftijdsgenoten met hetzelfde BMI maar vet op andere plekken van het lichaam. Dus óók voor mannen, die hoelahoep!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.