Drooggevallen kanalen

Illustratie: Annemiek Janmaat
Illustratie: Annemiek Janmaat

Dat is nou het fijne aan vrouwen. Die durven tenminste te zeggen dat ze iets niet weten of begrijpen. Zeker wanneer het sowieso geen domme blondjes zijn, zit ik met twee vingers in de lucht op de bank. Respect! Eindelijk eens iemand die gewoon toegeeft, dat de wereld veel te ingewikkeld in elkaar zit, om over van alles en nog wat, zomaar wat te roeptoeteren.

Schrijfster Annejet van der Zijl heeft als Zomergast weinig zin om betweterige praatjes af te steken. Ook is ze er niet op uit, te scoren met zelfgebakken quotes. Ze haalt er gerust eentje uit de kast, die ze zelf ook maar heeft geleend: Truth is the daughter of time, waarheid is de dochter van de tijd. Het is er één die zich in de nacht na de televisie-uitzending, met speels gemak in een hoekje van mijn grijze massa nestelt. Om vervolgens op maandagmorgen als eerste op te ploppen, als ik door de krant van het volgende wapenfeit op de hoogte wordt gesteld: Sophie Hilbrand laat haar hoofd doen.

De straatwijze presentatrice, die tot nog toe niet los te zien was van haar nonchalante spijkerbroek en het-valt-hoe-het-valt-kapsel, is gezwicht voor de schoonheidsnorm die geldt van Medialand tot diep in Cosmeticanië. Straks, als de niet langer te verdragen drooggevallen kanalen in Sophies gezicht zijn gladgebotoxt, is Nederland een babe rijker en een rolmodel armer. Een rolmodel, dat nu net vanwege haar hoog onbespoten-appeltjesgehalte, nog wat puurs toevoegde aan de galerij zit-mijn-neus-goed-koppen.

Deze column is gepubliceerd in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad op 27 augustus 2015.

Een gedachte over “Drooggevallen kanalen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.