Grenzeloos

Illustratie: Annemiek Janmaat
Illustratie: Annemiek Janmaat

Of het nu familieleden, popsterren of iconen zijn: van mensen die voor jou iets bijzonders betekenden, hou je graag je beeld intact. Het is al erg genoeg dat je ze moet missen. Degene die het voor elkaar krijgt om daar, bedoeld of onbedoeld, ook maar een klein beetje aan te morrelen, kan rekenen op ongeloof, weerstand en verzet.

Het was nog maar net bekend dat David Bowie ‘in heaven’ is, of Patricia Paay alias ‘La P.’ vond het al nodig, iets voor de camera te verklappen. Jawel, ook met verhalen uit een vorig leven is het goed scoren. Vooral als ze naar seks ruiken. Dus voor iedereen die toevallig luisterde: Bowie heeft haar wel eens uitgenodigd om samen iets gezelligs te ondernemen op zijn hotelkamer. En ja, dat leidde tot lange nachten, waarin wel wat meer gebeurde dan een beetje zoenen. Zo, dat was eruit. De triomfantelijke blik was niet te onderdrukken. Normaal zou ik denken: ‘So what P.? Doe wat je niet laten kunt.’ Maar in dit geval lag het anders. Hier ging het ook over ‘mijn’ Bowie.

Bowie en La P. Ik had het liever niet geweten. Wilde ik mijn mooie plaatje van hem bewaren zoals het was, een creatieve geest en perfectionist met gevoel voor stijl, dan moest ik snel op zoek naar een verzachtende verklaring. Iets in de trant van: een vrije geest heeft het nodig om grenzeloos te leven. Maar deze bood meer troost: het ging hier over een vorig leven van La P. Toen was ze vast nog niet zo erg als nu.

Deze column is gepubliceerd in Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad op 15 januari 2016.

 

 

 

 

3 gedachten over “Grenzeloos”

  1. Geweldig! Precies dat gevoel had ik toen ik naar de tenenkrommende bijdrage van La Paay bij DWDD zat te kijken. Tot die bijdrage was het een mooi eerbetoon aan Bowie. Door jouw column kan ik het gelukkig ookweer een beetje relativeren! Bedankt!

  2. Helemaal mee eens, Ank. Opvallend dat een dergelijk verhaal naar buiten komt op de dag dat Bowie overlijdt. Houd dat voor jezelf. Erg goedkoop. Maar ja… Ieder zijn eigen stijl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.