Regenpak

Illustratie: Annemiek Janmaat

Wat wordt het deze avond? Met een zak noten op de bank de laatste aflevering van Zomergasten consumeren of eindelijk inloggen op ontdekdeebike.nl? Er valt voor beide iets te zeggen. De man op de ebikefolderfoto (is dat goed Nederlands eigenlijk: ebikefolderfoto? waarom niet, het is toch de foto op de folder over de ebike? afijn, ebikefolderfoto dus) kijkt me nu al een week lang zo zielsgelukkig aan vanaf zijn -ook wel geheten- foetelfiets, dat ik er eindelijk eens iets mee moet. Maar presentatrice Janine Abbring heeft een bijzondere gast. De Belgisch-Amerikaanse Esther Perel, een wereldbreed geraadpleegd pyschotherapeute. Specialist op het gebied van vreemdgaan en relaties.

Als het gaat om kiezen, zijn mijn benen vaak sneller dan mijn hoofd. Dat geldt ook hier, nu ik twijfel tussen tv en laptop. Zomergasten is nog geen tien minuten aan de gang, als de laptop van mijn bovenbenen glijdt. Gelukkig, nu kan ik me tenminste concentreren op wat ik blijkbaar het boeiendst vind.

Er is veel te zeggen over deze therapeute. Dat het een charmante verschijning is bijvoorbeeld. Dat ze mild is. En wijs. Iemand met veel mensenkennis, die niet in elk relatieprobleem meteen een slachtoffer en een dader ziet. Maar vooral twee mensen die vastzitten in een groter verhaal. Interessant.

Toch is het niet dàt maar iets anders, waarmee ze me voor zich wint: ze gebruikt graag het woord ‘erotiek’ in plaats van ‘seks.’ Want: ‘Dieren hebben seks. Wij hebben erotische verbeelding.’ Voilà. Dat noem ik nog eens een krachtig statement. Eindelijk voel ik me niet meer alleen in mijn stroeve relatie met het woord seks. Voortaan doe ik net als zij: ik ga het woord seks vervangen door erotiek. Overal waar het maar even kan.

Zo. Nu nog snel even terug naar ontdekdeebike.nl. Account aanmaken, fiets reserveren en ach waarom ook niet, intekenen voor een uni-erotisch regenpak.

Deze column is gepubliceerd in Dagblad de Limburger op 8 september 2018

 

 

2 gedachten over “Regenpak”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.